Wat is er met ons klimaat aan de hand

De mens blijft fossiele brandstoffen aan sneltreinvaart verbruiken en verspillen. De CO2-concentratie in de biosfeer heeft een niveau bereikt zoals in ten minste 800.000 jaar niet is vertoond. Het klimaat op aarde is daardoor zeer snel gaan veranderen. Doordat de aarde opwarmt verplaatsen de klimaatzones, wat leidt tot droogte, watergebrek, verwoestijning en hongersnood. De biodiversiteit zit nog dieper in de knoei en de exoten gaan nieuwe koninkrijken moeten inpalmen. De zeespiegel stijgt met meer overstromingen en doden tot gevolg. Meer en meer ecosystemen raken de pedalen kwijt.

Deze lezing wil net zoals dossier 90 van tijdschrift MeNS 'Valstrikken van het klimaatdebat' weerwerk bieden aan de grootste flaters die over global change verteld worden. Anderzijds geeft ze ook een educatieve en wetenschappelijke steun in de rug voor al diegenen die een eerlijke poging willen doen om het klimaatverhaal in het juiste perspectief te zien.

"Moet ik nu wakker liggen van het feit dat het hier misschien enkele graden warmen wordt? Ik zie echt het probleem niet." Wel, nodig MeNS uit en wij laten je het probleem 'echt zien'.

Terug naar het overzicht