Slimme pillen, een ware revolutie in de gezondheidszorg van morgen

Preventie wordt de toekomst van de gezondheidszorg. Van de 100 euro die we vandaag uitgeven aan gezondheidszorg besteden we niet één euro aan ziektepreventie maar gaat er gemiddeld 90 euro naar onze laatste 2 levensjaren. Volkomen belachelijk! (Prof. Koen Kas UGent)

Binnen enkele decennia kan een hartinfarct op afstand behandeld worden en zullen ook de geneesmiddelen accurater en kleiner worden. De geneeskunde gaat er digitaal en mobiel uitzien en er wordt een explosie verwacht van medische apps. Onze smartphone zal ons helpen om nauwelijks nog ziek te zijn. En het geneesmiddel van de toekomst is intelligent en gepersonaliseerd. We onderzoeken slimme bacteriën die in de toekomst oplossingen kunnen bieden aan diabetes, ziekte van Crohn, darmkanker, reuma en MS. Een ware medische revolutie die de toehoorder zeker zal bekoren! 

Wil je met MeNS mee een kijkje nemen in de apothekerskeuken? En sta je open voor de nieuwe generatie slimme pillen? Schrijf je dan in voor deze nieuwe innovatieve toplezing!

Terug naar het overzicht